Kelly och mitt umgänge och annat om domstolsbeslutet

Postat 2017-07-10 kl 23:54:00
Hej bloggen!
Sitter nu och tar en paus från att göra undertexterna till videon som jag och Charlene gjorde som är i inlägget under och istället tänkte jag att jag skulle lägga ut ett inlägg för jag har ännu inte gjort det idag!
Jag vet att många har frågat om hur domstolsbeslutet blev och så och hur det ser ut nu med mig och Kellys umgänge och jag tänkte berätta allt det i det här inlägget.
 
Är vårdnaden gemensam?
Ja den är fortsatt gemensam som den alltid har varit, många har trott att jag inte haft vårdnaden kvar om Kelly men det är felaktigt. Jag är den enda som har haft ensam vårdnad om Kelly och sedan blev den gemensam för att jag och pappan ansökte om att han också skulle vara vårdnadshavare också. 
Pappan ansökte om ensam vårdnad under vårdnadsprocessen i höstas men dom beslutade att den skulle fortsätta vara gemensam pågrund av att detta var det bästa för Kelly. Ifall han hade fått ensam vårdnad ansåg dom att han skulle förhindra att Kelly träffade mig eftersom han har gjort det tidigare och har trotsat domstolsbeslut angående umgängestider dom har beslutat och eftersom han har betett sig och agerat som ensam vårdnadshavrare tillexempel genom att skriva in Kelly på en skola ochoch uppge att han var ensam vårdnadshavare och att flytta till Norrland med Kelly utan förvarning är tydliga exempel på detta.
 
Vart bor Kelly?
Kelly har just nu sitt stadigvarande boende hos sin pappa som bor i Norrland.
Kelly hade bott i Norrland i ett år och börjat förskolan där, pappan hade gjort det stället till Kellys invanda miljö. 
Tingsrätten bedömde att om boendeföräldern inte tillgodoser barnets behov att träffa den andra föräldern och den andra föräldern kan tillgodose det behovet så flyttar dom över barnet. Efter pappans ageranden och beteende samt orosanmälningar osv. så bestämde tingsrätten att flytta över Kellys boende till mig, jag hade blivit stabilare, jag hade en stabil hemmiljö och Kelly skulle då bo i Stockholm där resten av hennes familj bor. Pappan överklagar tingsrättens beslut och det går vidare till hovrätten. Under tiden då vi väntar på att komma till hovrätten så i oktober hade jag min barndomskompis över hos mig som jag inte hade sett på ett år. Han sa att han inte hade någonstas och vara för tillfället och jag såklart bjuder hem han att sova hos mig. Det är min barndomskompis, vad ska man annars göra Det är väl självklart?! Jag visste inte om hur han mådde, men han verkade inte må så bra. Han var hos mig nån dag och sen på morgonen hittade jag honom död. Hovrätten anser att det finns frågeställningar till min livssituation..?  Jag vet inte vad dom menar, jag gjorde inget fel, jag skulle gjort samma sak idag, erbjudit han en plats att sova. Jag har lämnat drogtester varje vecka som varit negativa och ändå har dom frågeställningar om det? Iallafall det är den enda anledingen till att dom valde att ända tingsrättens dom. Vi ska till domstolen igen efter sommaren och då hoppas jag att jag kan visa mer av mitt stabila mående och min livssituation så att dom inte har några frågetecken.
 
Hur kommer umgängerna se ut?
Träffarna med Kelly kommer se ut enligt följande, detta är en kopia av domstolensbeslut:
 
 
Så på senaste tiden har jag hämtat Kelly på arlanda och hon har varit hos mig under helgen var tredje vecka. Jag och pappan delar på kostnaden 50/50 för flygresorna.
Här är några bilder från för-förra gången Kelly var här när jag hämtade henne från flygplatsen:
 
Jag tog en bild så fort jag såg Kelly komma ner från rulltrapporna på Arlanda, hon brukar alltid komma ner från dom på Terminal 4 och jag sitter nere och väntar på henne, här var för-förra gången hon kom och det är första gången hon ser mig på tre veckor och hon blir så glad varje gång :D :
Här så har Kelly precis kommit och vi väntar på att min mamma ska komma och hämta oss på flygplatsen, eftersom jag åkte dit med färdtjänst:
Kelly visar upp sin kompis som fick följa med i sin väska:
Min underbara och glada dotter Kelly <3 :
Kelly sprang till vår bil när hon såg att sin mormor satt där och hon sprang och hälsade på henne:
Kelly väntar vid bilen på mig så jag kan hjälpa henne att öppna och stänga bildörren och spänna fast henne
Kelly pratar med mormor och sätter sig i bilen:
Kelly sätter sig i bilen
Wii nu är vi påväg hem till mig och Kelly är glad :D
 
Anonym
Postat 2017-07-11 kl 19:02:44

Så fina bilder på Kelly! Vad söt hon är och så lik dig. Hoppas att ni får det supermysigt i sommar!

Anonym
Postat 2017-07-11 kl 20:59:13

Herregud så vacker dotter du har!

Anonym
Postat 2017-07-11 kl 20:59:15

Herregud så vacker dotter du har!

kajsa
Postat 2017-07-11 kl 21:38:52

Kellys ögon... wow så blåa och fina :)

Stor hon har blivit, hon blir mer och mer lik dig tycker jag.

En fråga, jag undrar varför åker du färdtjänst? är det pga dina diagnoser att du har torgskräck att inte vistas vid kollektiv trafik som t bana, pendeltåg?

Svar: Jaa tycker också hon är så himla fin 😃 Ja det är exakt varför, får färdtjänst pågrund av min asperger och ADD att jag har svårt att komma på bokade möten och så och sen att jag har torgskräck och får ångest att trycka ihop mig vid andra när jag ska åka tillexempel vid trafik och om jag inte hade färdtjänst hade jag varit otroligt isolerad och instängd hemma för jag skulle inte ta mig någonstans pga rädslan att åka kommunalt :P
Mikaela "Micah" Loven Väistö

Anonym
Postat 2017-07-12 kl 11:48:22

Flyger hon ensam?

Svar: Ja det gör hon, en från flygbolaget tar hand om henne på flyget, det är han med gul reflexväst 😇
Mikaela "Micah" Loven Väistö

C
Postat 2017-07-13 kl 00:18:16

Jag tycker att det är bra att hon bor där uppe, jag tror att hon har det jättebra faktiskt. Du måste tänka på henne och inte bara på dig själv. Vill du vara närmare så flytta upp du med. Det är ett betydligt bättre klimat där uppe än i Stockholm. Visst händer det saker där uppe med men jag hoppas att du inser att det kommer att vara så mycket bättre för henne att växa upp där.
Och jag har för mig att du sa i ett inlägg tidigare att du var mentalt som en 11-åring. Då kanske man inte ska ha ensam hand om ett barn?

Tess
Postat 2017-07-13 kl 10:32:25

Vad fin hon är :) känns som att ni har en fin relation! Och härligt att få fira jul ihop!

Annika
Postat 2017-07-20 kl 13:39:16

Kan inte riktigt förstå hur fort tiden har gått! Minns ännu då jag hittade din blogg då du var gravid och följt dig sedan dess xDKommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar