Skaffat ny Bloglovin som uppdaterar när jag lägger in inlägg

Postat 2015-04-27 kl 12:08:40
Hej bloggen!
När jag lade in inlägg på min blogg så kom det inte upp på bloglovin att jag hade uppdaterat på micahs.se, men jag har skapat en ny bloglovin med bloggadressen som är direkt till min blogg.se sida fast självklart så när ni kommer in på min blogg genom www.micahs.se. Men om ni vill följa mig på bloglovin trycker ni på knappen nedanför eller längst upp i menyn, eller på "pluset i menyn :
 
www.micahs.se/ Mikaelaloven.blogg.se

Kelly och jag har gjort en egen tecknad film!

Postat 2015-04-27 kl 11:32:38
Hej bloggen!
När Kelly var hos mig igår så gjorde vi en egen tecknad film! Kelly har rösten till "Belle" och jag har rösten till "Brevbäraren". Det var Kelly som valde vad filmen skulle handla om.
Vi gjorde filmen i en app och jag tror att appen hette "Disney Story Tell" men jag är inte riktigt säker.. Det var en app från Disney i alla fall, Kelly tyckte det var jätteroligt och hon ville se vår film om och om igen även fast det var en kort film :)
 
OBS. Har ni problem med att spela upp videon? Prova att byta webbläsare, tillexempel till Chrome. 
Det funkade först inte på mitt vanliga internet explorer men så fixade jag lite i koden så nu funkar det på mitt Internet Explorer. Om ni fortfarande har problem och inte kan se videon i inlägget här genom Internet Explorer och att ni också har provat en annan webbläsare så kan det också bero på att ni inte har INSTALLERAT ADOBE FLASHPLAYER, Tryck på LÄNKEN för att ladda ner Flashplayer!
Om det FORTFARANDE INTE funkar så har jag ingen aning vad fan man ska göra xD Haha men mina filmer ska nog kunna gå att spela upp för dom flesta, jag kommer med en videoblogg senare ikväll också!
 
Kelly fick också min gamla klänning som jag köpte på disney land när jag var i hennes ålder, och hon sade "Nu ska du kalla mig för prinsessan Belle", naaaww gulligt va? :D Hon ser verkligen ut som en riktig prinsessa :)
 

SL nekar min 80-åriga morfar färdtjänst

Postat 2015-04-25 kl 14:26:21
Hej bloggen!
Måste ta upp detta då jag blir så fruktansvärt förbannad!
Jag har haft färdtjänst och när jag skulle förnya det så nekar SL mig att få färdtjänst, fast jag hade läkarintyg och rekommenderades att få färdtjänst av socialtjänsten. Jag behöver färdtjänst för jag får panikångest när jag åker kommunalt. Visst det var en sak att dom nekar mig, jag har i alla fall inga fysiska problem. Men sen fick jag reda på idag av min mamma att min morfar som är 80 år och inte kan gå att SL har nekat han att få färdtjänst! Det var morfars läkare som hade rekommenderat att han skulle få färdtjänst för det känns inte riktigt tryggt att han ska åka bil, han var nyligen med om en trafikolycka och han har svårt att gå. Och dom jävlarna som sitter på SL godkänner inte att han ska få färdtjänst och deras motivering var att "han behöver det inte". Varför tror SL att dom är bättre på att bedöma vem som behöver färdtjänst än läkarna? Blir så jävla förbannad! Mormor har överklagat nu men det tar ju förbannat lång tid! Alltså jag förstår inte, det går över mitt förstånd att SL nekar när läkare har rekommenderat någon att få godkänd. Och neka någon som är i den åldern och har nedsatt fysisk förmåga. Kan någon förklara vad fan det är som försiggår? Det är ju helt sjukt!
 
Enligt färdtjänstens hemsida :

Färdtjänst, som är en del av kollektivtrafiken, är till för personer som har väsentliga svårigheter att ta sig till eller åka med den allmänna kollektivtrafiken. Regler för färdtjänst finns i färdtjänstlagen som är en trafiklag.

Denna folder beskriver vad som krävs för att få tillstånd till färdtjänst. Senaste versionen av foldern är från juli 2012.

Länk till foldern för "uppfyller jag kraven för att få tillstånd för färdtjänst?:

http://www.fardtjansten.sll.se/sv/Information/folder-om-krav-for-fardtjanst/