Snart ska jag börja laga mat

Postat 2012-12-31 kl 20:06:10

Hej hörrni! Snart ska jag börja laga lite nyårsmat och sen ska vi äta! Såhär ser förresten min nyårslook ut(förrutom ögonfransarna). Photoshopade dit ögonfransarna för tyckte det var snyggt :)

IMG_4935

signatur

Snartär det nyttår..

Postat 2012-12-31 kl 20:02:48

Ja hörrni snart är det nytt år och då börjar ju mina nyårslöften att gälla, så snart är det dags för sista ciggen... Kommer bli svårt att sluta :(

cigg

signatur

 

Om mina magproblem - Körtel buk

Postat 2012-12-31 kl 18:06:43

magproblem

Körtelbuk, eller "förkylning i magen" är lekmannautryck för diagnosen mesenteriell lymfadenit och är en differentialdiagnos vid akut buksmärta med feber. Sjukdomen drabbar framförallt barn upp till 12 år, men kan även förekomma hos vuxna. Orsaken till körtelbuk är oftast en viral infektion, oftast adeno-virus, som skapar en inflammation i lymfkörtlarna i bukhålan i området kring övergången mellan tunntarm och tjocktarm (blindtarmsområdet) på höger sida buken. Symptomen liknar till mångt och mycket de vid blindtarmsinflammation (appendicit) och rent kliniskt kan de vara mycket svåra att skilja åt, ofta behövs blodanalyser och eventuellt radiologiska (ultraljud eller datortomografi) undersökningar för att utesluta blindtarmsinflammatíon. Det finns dock en del tecken som skiljer de båda sjukdomarna åt.

Källa: www.wikipedia.org

signatur