Varit påTUB mottagningen för mitt missbruk

Postat 2014-09-20 kl 23:08:35

Här är lite info om vad TUB är för något: "Specialistmottagning för personer med läkemedelsberoende av lugnande, ångestdämpande, sömntabletter(bensodiazepiner) och smärtstillande(anagetika) läkemedel". Denna information är från deras hemsida.

Och nu till min lilla historia:

Om ni inte visste det förut så kan jag berätta att jag är beroende av läkemedel. Enligt mig så är det inte mitt fel att jag har blivit beroende. Att bli beroende av något är inget man väljer. Jag tycker det är mest läkarnas fel, visst jag har ju eget ansvar och jag bestämmer ju själv vad jag petar i mig, men man tycker ju att man ska kunna lita på läkarna. Jag tycker min läkare borde ha varit mer försiktig med VAD han skrev ut och hur MYCKET han skrev ut. Nu är det så att jag vet själv om att jag behöver hjälp så jag har bett om hjälp från den här mottagningen i lite mer än 3 månader.

Och nu ska jag förklara en liten sak för er, vissa av er har kallat mig "Pundare och "knarkare" utan att veta hur det egentligen allt ligger till. Den där tröjan jag hade där det stod "Oxycontin" och sen var det en bild på den kemiska beteckningen för oxycontin, den tröjan gjorde jag mest för ironin. Jag hade tänkt bära den på första mötet till TUB men ångrade mig sedan och hade inte på mig den tröjan. Men anledningen till att jag tänkte så var för att jag var så jävla förbannad på TUB, jag har bett om hjälp därifrån i nästan 3-4 månader och inte fått en tid förns nu. Varje läkare jag gick till bad jag dom att skicka en remiss till TUB och samanlagt så hade 3 remisser skickats till TUB-mottagningen men alla remisserna hade TUB tackat NEJ till ! Dom sade att dom redan hade så mycket patienter och att mitt missbruk inte var tillräckligt "allvarligt" eller hur man nu ska uttrycka det. Jag tänkte " Ska jag behöva bli sprut-narkoman för att få hjälp?! ". Till slut åkte jag in till Beroende Akuten mitt i natten och bad dom skriva en sista remiss till TUB och VERKLIGEN FÖRKLARA att jag behövde deras hjälp, så det tog dom 4 remisser för att ta in mig till deras mottagning!

Sen hade jag tid dit den 17:de september för att ha ett möte med en sköterska och om ni inte visste det så med dessa läkemedel bygger man upp en tolerans, så ju längre tid man tar det, desto mer tabletter måste man ta för att få samma effekt som man fick när man började med det. Och när jag berättade vilka doser jag vart uppe i så vart hon så chockad att jag inte hade fått hjälp tidigare. Jag låg i så höga doser att om inte jag hade fått hjälp och fortsatt trappa upp så skulle tillslut mina organ inte orkat längre och jag skulle kanske dött. Och även fast det inte var hennes ansvar att besluta om man får gå till TUB mottagningen eller inte så skämmdes hon att jag hade blivit nekad trots mina höga doser och att jag själv hade bett dom om hjälp.

Men jag känner äntligen att det är påväg att bli bättre, jag ska få trappa ner, nu har jag fått den hjälp jag har bett om i månader och förhoppningsvis får jag också rätt behandling! Det bästa jag har gjort, det var när jag själv insåg att jag behövde hjälp och började ta tag i det och gav aldrig upp förns jag fick en tid till TUB mottagningen.

Här har jag tagit några bilder på det jag har hemma. Notera även att varje läkemedel är utskrivet i förpackningar innehållande 100 tabletter. (Vilket jag tycker är ganska mycket)

Flunitrazepam 1 mg (lungnande/sömnmedicin):

Flunitrazepam

Oxycontin 40 mg (smärtstillande):

oxycontin

Treo Comp 30mg Kodein ( Kodein omvandlas till morfin i kroppen och är ett smärtstillande läkemedel)

treocomp

Vet inte om ni förstod mig bättre nu efter det här inlägget eller tänker hoppa på mig mer och kalla mig för saker, men jag hoppas att ni förstår mig och varför allt blivit som det blivit.

signatur

Målat igen och denna gång var det en kökspall!

Postat 2014-09-19 kl 00:43:07

Tänkte tipsa er om hur man målar möbler för det är verkligen superenkelt! Först trodde jag att det var komplicerat och att det var bara proffs som kunde få ett bra resultat men det är lättare än vad man tror! Här kommer en liten guide hur du själv målar och sen har jag lagt upp bilderna på kökspallen jag har nyss målat och tog kort på färgnamnet ifall någon av er gillade den färgen och var sugen på att köpa den :)

Här 2 enkla regler när det gäller målning och det är nästan det ända du behöver veta. Jag vet iallafall inte mer än det och jag får ju bra resultat :)

superenkel_målning

 

Och här är mina material för just den här målningen, tog inte med den vita färgen ( men jag använde den som grundfärg såklart!) för den har jag tagit me dend i ett inlägg tidigare. Då jag målade den där "hurtsen" eller "byrån" eller vad man nu ska kalla det, men den där vita hurtsen som jag målade, DET var den första gången jag målade en möbel och jag tyckte ändå det blev ganska bra! Så som ni då märker, det är faktiskt inte så svårt att måla!

Här kommer bilderna på materialet (färgen och penseln) och sedan resultatbilden! Jag tog ingen före-bild men den var omålad iallafall, i trä. Om ni verkligen vill se hur pallen såg ut före så får ni gå in på IKEAS hemsida och kolla, för pallen köpte jag från IKEA :)

färgpensel

pensel

färg

 

Och så.... Resultatet ! :
pall

signatur

Nu har min egen-designade Canvas-tavla kommit!

Postat 2014-09-17 kl 20:03:41

tavla_rubrik

Hej Bloggen!

Gjorde en ganska stor beställning på vistaprint.se för ett tag sedan och en av dom sakerna jag beställde var en stor canvastavla ( 600 x 400 mm ).
Grejen var att jag var jättenervös att det skulle bli dåligt då det stod när jag laddade upp bilden att den var i dålig kvalité och det fanns risk att den skulle bli suddig, men den blev ju hur bra som helst! Har ju beställt massa annat därifrån också som jag kan visa senare i ett annat inlägg. Jag har tex designat tröjan med kemiska beteckningen på oxycontin på därifrån. Huvudsakligen så beställer man visitkort därifrån till ett billigt pris till sitt företag tillexempel men på dom senaste åren har dom lagt till massa andra tjänster också, allt man beställer därifrån blir personligt då man gör allt själv och det är till  rimliga priser. Jag tipsar verkligen om den sidan! Jag vill också tillägga att jag INTEsponsrar dom eller får betalt av dom att skriva det här inlägget, utan det som jag har skrivit stämmer och att jag verkligen bara skriver det här inlägget för att rekommendera er läsare om hemsidan och sen ska ju jag visa bilder på tavlan jag gjorde! :)

Klicka HÄR för att komma dit!

Bilden är på mina läppar som är täckta av socker och jag tog bilden 2011 när jag bodde på behandlingshem.

tavla2

tavla

signatur