När ångest blir ens värsta fiende..

Postat 2019-06-17 kl 14:35:23
Dagarna bara går och går, jag blir äldre för varje dag som går.
Jag lider av svår ångest och det är min värsta fiende.
Den hindrar mig från att göra allt.
Jag bara sitter hemma om dagarna och gör absolut ingenting.
Folk som inte förstår kallar mig lat och att det är bara att sätta igång att göra något., Städa, laga mat, gå ut och umgås med kompisar.. Men dom vet inte att jag har en miljard olika mentala spärrar i min hjärna som gör att tiden bara går, jag försöker ladda upp hela dagen för att göra något. Jag försöker intala mig själv "men bara gör det nån gång!", jag sitter bara och snurrar på håret och tänker, men så har hela dagen gått och det är för sent. Det bygger på ännu mera ångest.
På nätterna har jag mardrömmar och sover dåligt.
Jag vet inte vilket av alla trauman som har gjort att jag har blivit såhär.
Att inte få träffa min dotter så ofta är det allra svåraste. 
När hon flyttade ifrån mig så dog en stor del av mig.
Jag skäms över den jag har blivit.
Gått upp i vikt, har en stökig lägenhet, inget jobb...
Det här är inte jag.
Dom enda äventyren jag gör är i min hjärna, där är jag lycklig och jag klarar av saker.
Folk underskattar hur lyckliga dom borde vara att dom är normala och klarar av att gå till ett jobb varje dag, städa huset och laga 3 måltider per dag.
 
Jag behöver verkligen det här, jag behöver skriva av mig mina inre tankar för att bli av med bördan, mina inre "demoner".
Det har gått för många år, jag behöver en förändring.
Kommer jag kunna nånsin bli normal?
 
Challizz
Postat 2019-06-17 kl 15:29:39
Blogg: http://challizz.blogg.se

Du har verkligen INGENTING att skämmas över gumman! Du har haft ett tufft liv precis som jag, fast på andra sätt, precis som så många andra - men dina upplevelser/känslor är ju inte "mindre" värda att må dåligt för. Har man haft det tufft/svårt så har man. Och man påverkas av det, och där vi alla individuella också, det är bara så det är - var stolt över dig själv och för att du står upp fortfarande istället, för vet du, jag tror inte att det är många som skulle orkat gå igenom allt som du har gått igenom. Och fastän du har mycket att hantera på insidan så klarar du ju fortfarande av att vara en fantastisk mamma, om jag vore du skulle jag ta en enorm stolthet i det :) Det är ju synd att det blev så rörigt när din så kallade f.d. karl bara tog lilltjejen och drog, för det var verkligen höjden av egoism och bästa sättet att nästan krossa dig på, men jag säger bara en sak: KARMA! What goes around comes around liksom. Man GÖR INTE SÅ mot en annan människa, och speciellt inte när det i slutändan påverkar barnet också. För jag tror nog knappast att Kelly hade så mycket att säga till om där. Och jag hoppas verkligen att du får ha hand om henne mer längre fram och får känna dig hel igen. Lång kommentar, men jaq ville som lite kompensation för att jag inte kunnat höra av mig sen det här med elfels-helvetet tog fart (fullt kaoskrig mellan hyresgäster och hyresvärd just nu, men jag hör av mig så fort det lugnat sig lite) och låta dig veta att jag inte glömt bort dig <3 Och för att citera dig själv här nu; Det är bara att ringa om det är nåt, dag som natt, det vet du hoppas jag <3 Jag tycker i alla fall att du är fantastisk som kämpar på så varje dag gumman och ändå klarar av att vara världens finaste mamma! Unna dig själv den stoltheten! <3

Svar: Tack Charlene <3 vi pratar ju i telefon nu så där säger jag ju hur glad jag är över den här fina kommentaren <3 *tår i ögat*
Mikaela aka Micah

Anonym
Postat 2019-06-22 kl 09:36:24

Försök att inte stressa, du har tid på dig. Kram

Anonym
Postat 2019-06-23 kl 20:42:04

Så kul att du börjat uppdatera bloggen igen kram finis

Anonym
Postat 2019-07-01 kl 17:59:10

Jag känner igen mig. ❤

Anonym
Postat 2019-07-05 kl 06:16:52

Omge dig med bra positiva människor, inte såna som Challizz som bara ljuger, klagar på allt och aldrig låter dig tala till punkt.

Anonym
Postat 2019-07-06 kl 23:34:53

Anonym 5, detta är Micahs blogg. Lämna andra personer utanför. Känner du ens personen du nämner?

Sum
Postat 2019-07-07 kl 07:29:41

Micah, dumpa Challizz! Hon är ju galen! Tror du är en smart tjej o ser igenom hennes lögner, men ändå, du behöver omge dig med positiva icke-hypokondriska människor! Har läst din blogg många år o alltid gillat dig och hejjat på dig, dock tycker jag du är alldeles för snäll mot folk som inte är bra för dig.

Allt gott!

Anonym
Postat 2019-07-12 kl 14:52:38

Du kommer må bättre så fort du får bort ormen Chalizz från dig. Hon försöker bara utnyttja dig och ta din energi. Hon skriver bara om dig för att få läsare för hon inte har något att komma med förutom lögner om diagnoser/sjukdomar och falska ätstörningar hon har inte gått ner något på 3 år. De ser man på bilder. Hon blir bara tjockare

Anonym
Postat 2019-08-19 kl 23:10:10

När man mår så dåligt måste man tvinga sig varje dag göra små små delmål. De kan vara att tex bara ta ett varv runt huset de är bättre än ingenting. Sen när man fått in den rutinen utökar man de lite tex 2 varv runt huset osv. Och det är jätteviktigt att man äter regelbundet varje dag hur motigt det än är, samma med sömn, lägga sig samma tid varje dag och gå upp samma tid varje dag hur dåligt man än sovit. De är grundläggande för ens få till ett bra mående. Sen se till få bra samtalshjälp så du kan få verktyg till kunna hantera ångesten. Ångest är ”bara” massa känslor som man av någon anledning inte känt på utan man har tryckt undan jobbiga känslor gör man det kommer ångesten som ett brev på posten. Samma om man inte är sann mot sig själv dvs man står inte upp för sig själv tex låter folk behandla en illa mm de ger ochså ångest. De finns inga genvägar till må bra utan de är en själv som måste göra jobbet som tex sköta mat, sömn, komma ut mm och skaffa sig verktyg för hantera sin ångest och va sann mot sig själv. De är jobbigt men de går om man får rätt hjälp och stöd

S
Postat 2019-09-21 kl 21:08:09

Vet du varför Challizz lagt ner sin blogg? Har Samuel dumpat henne o hon skäms?

S
Postat 2019-09-21 kl 21:08:11

Vet du varför Challizz lagt ner sin blogg? Har Samuel dumpat henne o hon skäms?

Sandras
Postat 2019-10-13 kl 04:53:34

Det finns inget perfekt och normalt. Du är bra och du kämpar på. Du är en fin mamma.
Jag vet för jag har varit nere i botten och vänt att det med sin egen vilja kommer. Ångesten är där då och då ännu men jag låter den inte styra. Jag äter bra, jag rör på mig, slutat med mediciner (avtrubbad av de) och hittat personer jag kan prata med.

Hej!
Postat 2019-11-28 kl 06:19:21

När kommer du uppdatera mer om hur har du just nu? Vill vet hur du mår nu och allt annat också.

Hej!
Postat 2019-11-28 kl 06:19:22

När kommer du uppdatera mer om hur har du just nu? Vill vet hur du mår nu och allt annat också.

Challizz
Postat 2019-12-05 kl 12:49:11
Blogg: http://challizz.blogg.se

Tänk vad intressant jag måste vara... folk som "hatar" mig och har åsikter om mig lägger ner mer energi på att påpeka hur dålig jag är för Micah och allt "jag ljuger om" och även tycks veta hur mycket jag väger varenda dag och varför också.. jag brukar undvika att titta på sånt som stör mig, men här tycks folk fokusera mer på mig än vad inlägget faktiskt handlar om...jag måste verkligen vara jätteintressant då!Kommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar