Varit påTUB mottagningen för mitt missbruk

Postat 2014-09-20 kl 23:08:35

Här är lite info om vad TUB är för något: "Specialistmottagning för personer med läkemedelsberoende av lugnande, ångestdämpande, sömntabletter(bensodiazepiner) och smärtstillande(anagetika) läkemedel". Denna information är från deras hemsida.

Och nu till min lilla historia:

Om ni inte visste det förut så kan jag berätta att jag är beroende av läkemedel. Enligt mig så är det inte mitt fel att jag har blivit beroende. Att bli beroende av något är inget man väljer. Jag tycker det är mest läkarnas fel, visst jag har ju eget ansvar och jag bestämmer ju själv vad jag petar i mig, men man tycker ju att man ska kunna lita på läkarna. Jag tycker min läkare borde ha varit mer försiktig med VAD han skrev ut och hur MYCKET han skrev ut. Nu är det så att jag vet själv om att jag behöver hjälp så jag har bett om hjälp från den här mottagningen i lite mer än 3 månader.

Och nu ska jag förklara en liten sak för er, vissa av er har kallat mig "Pundare och "knarkare" utan att veta hur det egentligen allt ligger till. Den där tröjan jag hade där det stod "Oxycontin" och sen var det en bild på den kemiska beteckningen för oxycontin, den tröjan gjorde jag mest för ironin. Jag hade tänkt bära den på första mötet till TUB men ångrade mig sedan och hade inte på mig den tröjan. Men anledningen till att jag tänkte så var för att jag var så jävla förbannad på TUB, jag har bett om hjälp därifrån i nästan 3-4 månader och inte fått en tid förns nu. Varje läkare jag gick till bad jag dom att skicka en remiss till TUB och samanlagt så hade 3 remisser skickats till TUB-mottagningen men alla remisserna hade TUB tackat NEJ till ! Dom sade att dom redan hade så mycket patienter och att mitt missbruk inte var tillräckligt "allvarligt" eller hur man nu ska uttrycka det. Jag tänkte " Ska jag behöva bli sprut-narkoman för att få hjälp?! ". Till slut åkte jag in till Beroende Akuten mitt i natten och bad dom skriva en sista remiss till TUB och VERKLIGEN FÖRKLARA att jag behövde deras hjälp, så det tog dom 4 remisser för att ta in mig till deras mottagning!

Sen hade jag tid dit den 17:de september för att ha ett möte med en sköterska och om ni inte visste det så med dessa läkemedel bygger man upp en tolerans, så ju längre tid man tar det, desto mer tabletter måste man ta för att få samma effekt som man fick när man började med det. Och när jag berättade vilka doser jag vart uppe i så vart hon så chockad att jag inte hade fått hjälp tidigare. Jag låg i så höga doser att om inte jag hade fått hjälp och fortsatt trappa upp så skulle tillslut mina organ inte orkat längre och jag skulle kanske dött. Och även fast det inte var hennes ansvar att besluta om man får gå till TUB mottagningen eller inte så skämmdes hon att jag hade blivit nekad trots mina höga doser och att jag själv hade bett dom om hjälp.

Men jag känner äntligen att det är påväg att bli bättre, jag ska få trappa ner, nu har jag fått den hjälp jag har bett om i månader och förhoppningsvis får jag också rätt behandling! Det bästa jag har gjort, det var när jag själv insåg att jag behövde hjälp och började ta tag i det och gav aldrig upp förns jag fick en tid till TUB mottagningen.

Här har jag tagit några bilder på det jag har hemma. Notera även att varje läkemedel är utskrivet i förpackningar innehållande 100 tabletter. (Vilket jag tycker är ganska mycket)

Flunitrazepam 1 mg (lungnande/sömnmedicin):

Flunitrazepam

Oxycontin 40 mg (smärtstillande):

oxycontin

Treo Comp 30mg Kodein ( Kodein omvandlas till morfin i kroppen och är ett smärtstillande läkemedel)

treocomp

Vet inte om ni förstod mig bättre nu efter det här inlägget eller tänker hoppa på mig mer och kalla mig för saker, men jag hoppas att ni förstår mig och varför allt blivit som det blivit.

signatur