Habiliteringen för mina Problem och vad jag ska få hjälp med + mer vad jag gjorde i Onsdags

Postat 2017-08-26 kl 01:37:34
Hej bloggen!
Tänkte blogga lite om vad jag har gjort dom senaste dagarna eftersom jag inte har bloggat så mycket så får jag ta igen vad det är jag har gjort! :)
I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad jag gjorde i onsdags (23 aug).
Jag var både på apoteket på st göran, habiliteringen och på djuraffären och sedan på kvällen gjorde jag i ordning Hugos akvarium med hans nya saker som jag hade köpt till hans akvarium!
Tänkte visa i ett enskilt inlägg hur hans akvarium ser ut nu, jag har fixat det jättefint! :)
 
På morgonen så åkte jag till St.Görans sjukhus för att gå på deras apotek eftersom jag hade beställt medicin dit och inte tagit tag att hämta det, beställde det 5 dagar innan och hämtade det på morgonen på onsdagen. Det var smärtmedicin som jag hämtade.
 
Var hemma igen 8.20 och åkte hemifrån klockan 07.30. Jag skulle sedan på ett möte på habiliteringen klockan 10.00 så jag åkte hemifrån 09.45 och kom i god tid till mötet.
 
Det var mitt andra möte som jag har haft med habiliteringen och efter det första mötet så planerade vi att det första vi skulle jobba med var att jag skulle få rutiner och dom föreslog att jag skulle börja med olika hjälpmedel för att kunna enkelt göra scheman, skriva upp viktiga saker och helt enkelt att hålla koll på saker och faktiskt börja skapa rutiner. Just nu har jag inte nån som helst rutin förutom när Kelly är med mig. När jag inte är med Kelly så ser jag ingen anledning att ha rutiner, även fast det skulle vara väldigt bra för mig att ha rutiner. När jag är med Kelly blir jag helt annorlunda, när jag är med henne så har vi tider då vi går upp, går och lägger oss, äter, förbereder oss för sängen och massa andra saker.
När jag är hemma hos mig och Kelly är hos sin pappa så har jag inga tider eller rutiner som jag måste göra under dagen. Jag går och lägger mig när jag är trött och jag vaknar när jag känner att jag har sovit klart.
 
Så jag har väntat hela sommaren på att träffa en "Arbetsterapeut" för att få hjälp med att hitta hjälpmedel som kan hjälpa mig i vardagen och sedan hjälp att använda dom.
Så under mötet i onsdags så pratade vi lite om mina problem och så och vad jag behöver hjälp med och sedan så bokade vi ett till möte som är på måndagen för hon skulle typ "komma på" tills dess vad det är för hjälp och hjälpmedel som dom kan erbjuda mig.
Habiliteringen är,för dom som inte vet,en frivillig hjälp för folk med funktionsnedsättningar som tillexempel mina funktionsnedsättningar -Asperger och ADD.
 
Här har ni några bilder som jag tog när jag var på Habiliteringen, Sollentuna:
 
Senare under dagen så behövde jag åka till Djuraffären för jag hade inte planterat plantorna i akvariumet så bra eftersom jag inte hade tillräckligt med grus och det så jag åkte och köpte lite saker till akvariumet på Zoo.se butiken i Bromma Blocks.
Jag köpte sand som är till för växter som man har underst, sedan köpte jag lite mer dekorationsgrus, en växttång, en algemagnet, en till växt som var lång för att ha längst bak i akvariumet och sedan så köpte jag också en akvariebakgrund som nu täcker 2 av sidorna i akvariumet.
När jag kom hem så fixade jag akvariumet med dom nya grejerna men det kommer jag visa snart i ett annat inlägg! :)
 
Här kommer lite bilder från Zoo butiken plus en film längst ner när jag är i butiken. Tycker det är så himla stort där! Det är som ett disneyland för dom som älskar djur! Så himla roligt, dom har så himla mycket djursaker! :) Älskar att vara där, har varit där 3 gånger under loppet av 2 veckor haha!
 
Är så glad att det är fredag idag, älskar fredagar! Får mycket mindre ångest och känner att det inte krävs något av mig, jag slipper gå på möten, jag slipper ta emot samtal från sjukvården etc och jag kan bara ta det lugnt!
 
Nu ska jag fortsätta att skriva inlägg så jag kan ta igen att jag inte bloggat så bra dom senaste dagarna!
Kramar!
 
Tess
Postat 2017-08-26 kl 23:23:27

Tycker du habiliteringen funkar bra? :) Jag hat en liten flicka på några månader och det är galet vad jag plötsligt fått rutiner tack vare henne! Innan hade jag noll rutiner. När en har en annan liten människa att ta hand om blir en verkligen annorlunda, som du skriver :)

Svar: Hej!Vet inte än om det är bra eftersom jag bara gått 2 gånger, behöver gå lite mer gånger dit för att bilda mig en uppfattning, men jag kan skriva i bloggen när jag bildat mig en uppfattning ifall det fungerar för mig med habiliteringen! :D Ja jag blir en helt annan person när jag är med Kelly! Tänk att barn kan ha sånt inflytande på ens liv! :)
Kramar!
Mikaela "Micah" Loven VäistöKommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar