Om min vikt- Inte direkt en hemlighet att jag är överviktig

Postat 2017-08-02 kl 19:34:34
Hej bloggen!
 
Jag kommer prata i det här inlägget om min vikt. Det är verkligen någonting jag har hållit mig borta från för att jag skäms så mycket och är rädd att bli retad, men jag tar en chansning nu och hoppas att ni förstår mig..
 
Idag har jag varit på överviktscentrum för andra gången. Var för första gången där för 3 veckor sedan.
Dom ska hjälpa mig att gå ner i vikt på ett normalt och hälsosamt sätt.
Jag skulle egentligen få operera magsäcken och göra en "gastric sleeve" men sen fick överviktscentrum reda på att jag har haft en ätstörning och att jag har förut gått ner väldigt snabbt, mycket och på ett ohälsosamt sätt genom att träna för mycket, äta för lite och spy upp mat och då beslutade dom att det bästa för mig vore om jag kunde gå ner på naturlig väg i lagom takt och dom kommer hjälpa mig och berätta hur jag ska göra istället för att bevilja mig en mag-operation. 
Dom har pratat med mig om detta och jag instämmer att det är nog det bästa alternativet för mig, även fast jag hade väntat ett år på att göra operationen och gått och väntat och hoppats. Men det är som det är.
Jag skäms sååå mycket för min vikt just nu. Min vikt styr hela mitt självförtroende, den orsakar min sociala fobi, torgskräcken och mycket av min ångest och oro.
När jag började bli frisk från min ätstörning och att jag började äta normalt igen så gick jag upp i vikt på grund av att min kropp hade vant sig att inte få någon mat alls. Sedan har det bara gått utför... 
 
Sen senast jag var på överviktscentrum för 3 veckor sedan så har jag gått ner 3,2 kg!! :D
Dom var så jävla stolta över mig och tyckte jag var så duktig som hade gått ner även fast jag inte hade fått ännu några direktiv vad jag skulle ändra. Det dom bad mig att göra nu när jag var där så tycker dom att jag ska fortsätta att göra samma sak som jag har gjort dom senaste 3 veckorna som gjort att jag gått ner i vikt.
Det jag ändrat på har varit att jag börjat äta flera gånger per dag, istället för bara en gång innan jag går och lägger mig och jag har också börjat gå långa promenader. 
Jag känner att jag är i en bra period just nu att jag orkar anstränga mig och känner mig motiverad, jag är bara vettskrämd att jag ska gå tillbaka till att bli LÅG istället och ge upp och bara låta det gå ännu mer utför :/.
 
Här har ni en bild på mig när jag har vägt som mest och det  var i Januari i år:
 
Ja jag har mycket kläder på mig, man ser inte så mycket av min kropp, men det är INTE svårt att se att jag är överviktig under väskan,jackan,halsduken osv. Jag har inga helkroppsbilder på mig själv sen jag började bli överviktig för jag skäms för mycket så jag har undvikit det.
 
Sedan 1 Januari i år har jag gått ner sammanlagt:
Det är skönt att jag börjat komma igång att gå ner i vikt igen och försöka hålla det, det är det svåraste. Jag är glad att jag får stöd från dom på Överviktscentrum. Jag är också glad att jag lyckats gå ner mycket, men jag tycker det är en lång väg kvar tills jag är nöjd och kan återfå mitt självförtroende igen. 
 
Ni kommer få följa med mig genom min viktresa .
 
Men här är lite bilder från överviktscentrum:
 
Så här ser jag ut idag. 7,3 kg lättare, men ja detta är ju bara en ansiktsbild men jag hoppas man ser i mitt ansikte också att jag gått ner....
Tog kort på mig själv i väntrummet, osminkad haha, så inte så fin..
 
Dom i receptionen hade tagit lunch och jag var heeelt ensam i väntrummet, hahaa det var jätteskönt:
Överviktscentrum:
 
Kramar!
 
Alexandra G
Postat 2017-08-02 kl 19:45:26

Det kommer du att fixa tror jag! Du är kanonduktig! Lycka till! Kram!

Anonym
Postat 2017-08-02 kl 20:34:03

Tycker inte du ser så överviktig ut alls!!! Men självklart ska du få må bra över ditt utseende :)

Anonym
Postat 2017-08-02 kl 20:34:04

Tycker inte du ser så överviktig ut alls!!! Men självklart ska du få må bra över ditt utseende :)

Anonym
Postat 2017-08-02 kl 21:33:53

Du ser smal ut

Anonym
Postat 2017-08-02 kl 22:37:58

Du ser normalviktig ut

Maria
Postat 2017-08-02 kl 23:01:59

Du är jättefin nu med, men bra att du får hjälp med att vara snäll mot din kropp och gå ner det du behöver för hälsans skull.

Linda Sofi
Postat 2017-08-02 kl 23:25:14

Jag har gjort en gastric bypass-operation. Jag rekommenderar att man försöker först. Sen har man psykiska problem så måste man vara stabil för att ens få en operation. Sen är dom rätt hårda kirurger. Så försök på egen hand. Det är bästa för din egna kropp. Visst jag har gått ner -49kg sen november 2016.

Lars Gustafsson
Postat 2017-08-03 kl 00:45:54
Blogg: http://nykterfyllekaja.blogg.se/

Grattis. Mycket bra gjort. Lars en som vet hur svå1rt det är att hålla sig. Till en diet som passar för mig o viktminskning. Och den stora saken att hålla i
Bra Grattis igen
Jag kan inte. Jag lever fet skäms över min kropp o kommer mig inte för

Anonym
Postat 2017-08-03 kl 14:46:07

Jag har gjort en gastric bypass. Gått ner mer än vad jag väger nu och har anorexia nu. Så nej till gastricKommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar