Mamma Gästbloggar:Vem har rätt att kritisera en ung mamma som Micah!

mammagästbloggar

Här har mamma skrivit ett gästinlägg, hon kommer skriva flera men detta inlägg kommer handla om graviditeten:

Det är många som kritiserat min dotter Mikaela, eller Micah som hon kallar sig på bloggen, för att hon var så ung när hon fick barn. Även jag som förälder har blivit kritiserad för att jag tillät det. Hur mycket pappan till mitt barnbarn blivit kritiserad vet jag inte. Men de flesta vet väl att det krävs två för att bli gravid. Mikaela gjorde det inte själv, vilket en del verkar tro.

Jag ska här redogöra för omständigheterna kring graviditeten. Kanske ni får en större förståelse för vilken svår situation Mikaela befanns sig i. Kelly är en underbar liten tös och trots allt tragiskt runt omkring så är jag ändå väldigt glad för att hon finns till. För Mikaela är hon den största lyckan på jorden. Både Mikaela och jag kämpar stenhårt för att Kelly ska få träffa sin mamma mer och få känna sin mammas kärlek. Det har alla små barn rätt till. Kanske avslöjar jag detaljerna om den kampen vid ett annat tillfälle.

Det hela började i början av 2010. Kevin var 17 år, ett år från myndighetsålder då han gjorde min dotter nyss fyllda 14 år gravid. Jag har mycket svårt att förstå hur han tänkte när han hade oskyddad sex med en minderårig några månader innan han skulle fylla arton! Det är klart att det var dåligt att inte Mikaela hade koll på sånt här, men hon var faktiskt bara 14 år och det finns en viss åldersgräns för när man får ha sex, utav flera orsaker. Kanske skulle man till och med kunna rubricera det som ett övergrepp mot minderårig?

Mikaela försökte under våren gå ner i vikt vilket hon även lyckades med. Under tiden hon hade sitt diet- och motionsprogram uteblev hennes mens och hon gick därför till skolsköterskan. Vilket var mycket klokt gjort av henne.Skolsköterskan skickade hem ett brev där hon konstaterade att utebliven mens berodde på att Mikaela åt fel kost och att hon måste gå till en kostrådgivare. Varför skulle Mikaela eller jag som förälder ifrågasätta det? Vi kunde ju inte veta att skolsköterska var så helt inkompetent att hon inte gjort ett graviditetstest. Mikaela fortsatte att gå ner i vikt.

På sommarlovet åkte Mikaela på språkresa till Malta. Där blev hon överfallen av två okända män. En upplevelse som var väldigt obehaglig för henne. Mikaela kände sig mycket illa till mods. Hon gick inte till språkskolan efter händelsen. Hon stannade ensam på hotellrummet istället. Personalen hos språkresearrangören brydde sig inte om henne. Mikaela mådde dåligt och löste ”problemet” med att köpa Alvedonliknande värktabletter som hon tog lite för många av. När hennes rumskamrater kom till rummet var hon inte sig lik så de ringde ambulans. Hon hamnade på sjukhus. Innan de skulle magpumpa henne tog de rutinmässigt en graviditetstest, som visade sig vara positiv.

Jag blev då kontaktad av personalen hos språkresearrangören för att de ville att jag skulle komma ner till Malta och hämta Mikaela.

När vi kom hem till Sverige bokade jag tid för abort trots att Mikaela ville behålla barnet. Det visade sig då att Mikaela redan var i vecka 20+ och att barnet var ganska stort drygt 15 cm. För abort krävdes socialstyrelsens specialtillstånd. På sjukhuset blev Mikaela och jag informerade om att det var Mikaela själv som måste besluta om abort eller inte. Jag kunde inte bestämma det i hennes ställe. Dessutom var det inte säkert att hon skulle beviljas dispens. För er som inte vet något om för tidigt födda barn så kan jag berätta att Mikaela var i ungefär samma vecka som man med stor framgång räddar för tidigt födda barn. En abort skulle definitivt kännas som ett mord. Mikaela skulle varit tvungen att föda fram sitt barn som sedan skulle avlivats. Så fick jag det beskrivet för mig. Något sådant ville jag absolut inte vara delaktig i.

Ja som ni nu förstår så är inte allting så enkelt som man kan tro när man inte har alla fakta. De finns säkert de som fortsätter kritisera, men som jag ser det så hade Mikaela egentligen inte något val.

PS. Många har dömt Mikaela utan att ha alla fakta, nu kanske ni dömer annorlunda.

Kram från Mikaelas Mamma

IMG_0116

Här är jag och Mickan och äter glass på våran Europa resa


39 kommentarer på inlägget “Mamma Gästbloggar:Vem har rätt att kritisera en ung mamma som Micah!”

 • Madde

  Kan inte bli mer än glad när jag läser detta. Trots att du Mikaela är mamma är du fortfarande barn, till din mamma. Det kommer du alltid att vara och jag vet att din mammas kärlek och styrka som kommer fram i den här texten kommer att smitta av sig på dig och få dig att kämpa hårdare. Jag tror på dig. Jag tror på din framtid.

  2012-12-21 kl 00:08
 • Anonym

  Jag säger såhär.. Inga fler än ni inblandade vet exakt vad som hänt, vem som verkligen sagt vad och vem som gjort vad, Vi utomstående kan omöjligt veta vad som hänt och borde därför inte heller hålla på och beskylla någon.
  Hoppas allt blir bra för alla inblandade och att ni kan komma överens (för kellys skull) och att Mikaela snart mår bättre! :)

  2012-12-21 kl 00:12
 • Morsan

  Jag är en mamma och 50+.
  Jag förstår dig fullständigt OCH jag tycker – och har tyckte hela tiden – att Micaela har blivit orättvist behandlad av vad jag antar är väldigt unga läsare.  Att sitta anonym bakom en skärm och häva ur sig kränkningar åt höger och vänster tvekar dom inte för.  Jag – som läsare själv – mådde fruktansvärt dåligt av hur hon blev behandlad innan hon förlorade vårdnaden av Kelly och var på behandlingshem.  Man kände hur hon tog åt sig av det hårda orden som dom skrev.  Jag och några få andra, försökte försvara Micaela… men det hjälpte inte.  Jag blev själv påhoppad, för dom tvivlade om att jag var så pass gammal som jag är och att jag bara hittade på…. Hopplöst! Värst var hur dåligt man märkte att stackars Micah mådde!!!
  Jag måste säga att dom videosnuttar MIcah la in då, på när hon bl.a badade Kelly och när hon lagade en maträtt.. att Micah klarade uppgiften galant och var riktigt duktig.  Jag tycker att det märks ENORMT väl hur mycket Kelly betyder för Micah. Han hon älskar henne vilkorslöst. Att hon är hennes allt!  Det är ju henne hon måste kämpa för och leva vidare för, eller hur?
  Det är tufft för Micah, att vara vuxen mamma men fortfarande vara en ung flicka.  Men med din kärlek och hennes kärlek till Kelly, så kämpa på!!! Kelly kommer tacka henne när hon vuxit upp.  Och den unga pappan ska absolut inte få ta Kelly och flytta till annan ort… tillåt inte det!!! Kämpa på!!
  Stor kram från en som ‘hejar’ på Micah!!
  kram / morsan

  2012-12-21 kl 00:18
 • Nina

  Men det som kritiseras nu är ju hennes beteende, hur hon beter sig NU när hon är 17 och har en 2-årig dotter! Detta försvarar inte henne överhuvudtaget…. Jag oroar mig så för Kelly, hur ska det gå för henne??

  2012-12-21 kl 00:27
 • GGR

  Svår situation. Själv skulle jag inte tycka det var helt rätt av mig att på min dotters blogg prata om hennes fd kille, och far till hennes barn, på det här sättet. Han var äldre än henne när de träffades, och det kanske inte var världens smartaste drag att ha sex med varandra…. men jag skulle tro att din roll som Mikaelas mamma skulle gå ut på att stötta en bra relation mellan dem istället för att publikt prata illa om Kevin – även om han är den enda boven i dramat. Ibland måste man ta ett djupt andetag och svälja det man känner för att tänka mer logiskt. Hur ska ni ta bäst hand om Kelly? Hur ska ni få till en bra relation mellan Micah och Kevin? Är det genom att tycka illa om varandra och dessutom skriva det på en blogg där alla kan se? Jag själv tycker inte det – men jag har ju bara läst det som skrivits.

  2012-12-21 kl 00:57
 • Johanna

  http://livetsomungmamma.devote.se/
  Kika in min blogg. Handlar om allt och lite till.
  Kramar!

  2012-12-21 kl 01:25
 • Emelie

  Ni är lika ;D

  2012-12-21 kl 02:09
 • Anonym

  Allt det där har man redan läst en eller två gånger i bloggen…

  2012-12-21 kl 02:28
 • Elina

  Som tidigare skrivit så är det ju hur hon beter sig nu och inte då. Hon skriver ut väldigt personliga saker här i sin blogg, och sen sitter hon och gnäller över kritiken hon får? Hon vet att hon har väldigt många läsare så då får hon ju faktiskt räkna med både ris och ros. Vill hon inte ha komentarer så stäng ner komentators fältet? 

  2012-12-21 kl 03:06
 • L2

  Fast det många kritiserar är ju absolut inte att hon valt att skaffa barn ung eller inte gjorde abort! De flesta kritiserar ju att hon och Kellys pappa öppet bråkar via blogg, Facebook osv. Är så hemska sidor de visar upp. Inte pga det hemska som hänt. Mikaela har fått utstå mer än de flesta unga tjejer, hon förtjänar ALLT stöd för att må bättre och få vara en närvarande mamma till söta Kelly, men det är så hemskt när man ser hur de bråkar. Det stackars lilla barnet.
  När föräldrar smutskastar varandra så öppet är det många som blir oroliga för Kellys framtid och att det kan förvärra.
  Jag tror verkligen att ni försöker göra allt så bra som möjligt för lilla Kelly. Tror även att Kevin försöker det på sitt vis.

  2012-12-21 kl 04:12
 • Jkp

  Vad ni en gör så ta inte åt er av andra människors beteende. Vi lever i en sådan värd där man lätt klankar ner på människor och döma istället för att vilja se hennes/hans rätta jag, och vad som har lett till detta beteende. Var starka!

  God jul på er!

  2012-12-21 kl 08:12
 • Tess

  För det första hade Mikaela lika mycket oskyddat sex som Kevin, man vet precis vad som kan hända då även om man ”bara” är 14 år. Förstår att du gärna vill beskylla Kevin för den delen, men de var alltså två.

  Sen undrar jag hur du kan låta Mikaela fortsätta hänga ut sig på bloggen år efter år!!?! Varför har du inte stoppat det? Hur kan du som mamma tillåta allt som skrivits? Fruktansvärt tycker jag.

  2012-12-21 kl 08:28
 • Anja Kortzon

  GGR - jag håller fullständigt med dig! och precis som alla skriver så spelar det som tidigare hänt -på sättet Kelly kom till-ingen roll. Det som spelar roll är att hon nu finns vid livet och får en underbar uppväxt. Jag är själv är en ung mamma och nu håller jag på att utbildar mig till psykolog/socionom och jag har läst kurser som talar om hur viktig ens barndom är så det alla vi läsare bryr oss om är Kelly.
  Jag tvivlar inte på att Mikaela inte bryr sig om sin dotter, det är klart hon gör men allt det hon skriver, att hon försöker ta självmord, lägger ut bilder på när hon skär sig, skriver att hon tycker det är vitkgit att vara tonåring också, bilder när hon dricker alkohol, skriver personliga saker om andra än henne själv och tusen saker till visar bara på att hon ännu inte är mogen som förälder. Att hon ännu inte växt ur tonåren. 

  Ifall jag själv varit den personen som Mikaela är idag vid 17 års åldern hade jag velat att min mamma hjälpt mig att förändras istället för att försvara mig. Och som sagt, jag påstår inte att Mikaela är en dålig person. Jag tycker bara hon borde kunna ta hand om sig själv först innan hon ska få ta hand om någon annan. 

  2012-12-21 kl 09:07
 • Borderline & Jag

  Fler såna bloggningar =)

  2012-12-21 kl 09:14
 • Anonym

  Du tittar på fel anledning, vilket gör att DU framstår som ett tillgjort helgon. Det är inte anledningen till att hon blev gravid som gör folk upprörda, det är din dotter. Din dotter är psykiskt sjuk och jag tror även att hon kan ha ett alter ego-med alla övergrepp och våldtäkter. Hon skriver ut i sin blogg att hennes kurator meddelar att hon kan ha ett ”sexberoende”-hon skulle inte ha sex från första början! Jag tror att Mikaela har blivit utsatt för våldtäkt och övergrepp fem gånger, så som hon skriver ut detta. Hon ska inte ha barn. Nu finns det inga gränser för hur ung man kan vara när man skaffar barn tydligen, vilket är synd. Jag tycker att sådana barn borde fråntas med tanke på hur din dotter skriver ut sitt liv och hoppas fallskärm ner i hatet själv. Hon kommer aldrig att få vara ifred, Kelly kommer aldrig att få vara ifred på grund utav hur din dotter klätt av sig i bloggen. Hon kommer aldrig att kunna leva utan fördomarma eller liknande. Det kommer altid att vara någon. En sak jag tycker är sjuk- i förra i nlägget eller liknande så skrev din dotter om hur pappan till barnet hade våldtagit henne under ett antal år, men det konstiga är ju att hon stannade, inte av rädsla-nej. Men att du senare säger efter att du har känt honom under flera år så får du en ordspya och slänger upp – det var övergrepp mot minderårig, hur tänker du som mamma igenom det här innan du skriver?!
   

  2012-12-21 kl 09:38
 • sandra linder

  Hur kan du som mamma sitta och se på när din dotter bara faller, vart har DU varit i det hela, ser du din del, ditt ansvar som förälder? Inte huruvida mikaela blev gravid eller inte, utan efteråt när hon uppenbarligen behövde stöd och hjälp. Varför tillät du deras destruktiva relation pågå om det nu var så illa som sägs OCH hur kan du nu komma och säga att Kevin rent juridisk skulle kunna dömmas för övergrepp mot mindreåring, varför gjorde du inte en anmälan då? det du säger är rent ut sagt förtal och jag hoppas att det kommer att användas mot dig (er) i rättegången ”mormor”. Tror du allvarligt talat att du kommer någonstans med det som varit för 2-3år sedan nu, att rätten och socialtjänsten enbart basserar sin bedömning på det? i så fall, kräv en ny utredning! Men det ser ju inte särskillt ljust ut…. och du förbättrar ju inte situationen för din dotter. Ta ansvar som MAMMA och mormor för fan!

  2012-12-21 kl 09:40
 • Anonym

  bra skirvet av din mamm men jag anser dock att man är två om att ha sex och om att skydda sig. lägg inte allt det ansvar på killen!!!

  2012-12-21 kl 10:40
 • Pernilla (:

  Får man inte göra misstag nu förtiden utan att folk ska sätta stopp för det? misstag är till för att lära sig från dem!
  Och det är bra att prata om problem då man kan gå vidare från dem istället för att ha dem inombords och man bara krymper. problem är till för att lösas och även pratas ut. Vart man gör det är upp till var och en, om man vill göra det på SIN BLOGG så kör hårt. För en blogg är till för att dela sitt liv(inte hela kanske). Om man inte gillar det så behöver man inte läsa. man kan också tänka sig själv i samma sits, vad skulle ni göra då? tänk inte från erat perspektiv, ta från alla håll och se vad kan man hjälpa med utan att vara dum.
  Vad folk oroar sig för kelly, men tänk när hon är äldre har hon en mamma som gått igenom helvetet men mår bra och är lycklig. Kelly kommer se världen på ett annat sätt och kanske får mycke hjälp från sin mamma och blir en bra dotter och lycklig, Kelly ska inte leva i dåtiden när hon är äldre då ska hon leva i nuet. (:
  Jag tycker du har en bra mamma micah (: hon finns hos dig och hjälper dig. och du kommer bli en underbar mamma själv ^^

  2012-12-21 kl 11:23
 • E

  Allt det där som är skrivet visste redan vi läsare som har följt med ända sen kellys födsel. Som många andra redan påpekat så handlar dagens kritik med hur micah beteer sig NU! Om några år kommer kelly att lära sig att läsa. Kommer bloggen finnas kvar för henne att läsa då? Hur kommer hon att känna sig när hon läser hur hennes föräldrar hängde ut varandra till höger och vänster. Att se hennes mamma bilder på skärsår, ciggbrännmärken och andra självdestruktiva bilder.

  Jag har inget emot unga föräldrar. Men man måste ju växa upp då och ta hand om sitt barn! Både pappan och mamman. Bete sig på ett moget sätt och bevisa att man är kapabel som vårdadshavare. Det är ingen rättighet för en förälder att ha sitt barn, däremot är det en rättighet för ett barn att ha en trygg och stabil uppväxt!

  2012-12-21 kl 11:37
 • Tess

  Hejja Mikaela!

  PS. det står faktiskt i slutet av Mikaelas bok att Kevin tagits in för förhör pga. sexuellt utnyttjande av minderårig på henne.

  2012-12-21 kl 12:14
 • En flerårig läsare

  Jag har följt denna blogg, till och från, sedan månader innan Kellys födsel. Jag har ingenting emot unga mammor. Det som förfärar folk är inte din dotters ålder, utan hur du tillåter din dotter att hänga ut er alla offentligt. Det är för oss en gåta! Din dotter har fått stämpeln ”psykiskt sjuk” och ”olämplig mamma” och det blir svårt att tvätta bort den stämpeln. Hade Mikaela fått hjälp i tystnad hade det förmodligen sett annorlunda ut. Nu finns femtioelva bilder på din dotters sönderbrända hand, våldtäktsberättelser och blodiga armar på internet, och det är du som vårdnadshavare som har ansvaret för att sådant inte sker.
   
  Att Mikaela haft en svår tid är inte förvånande, vilken 14-åring som upptäcker att hon är gravid skulle leva som vanligt efteråt? Ingen. Men bara för att Mikaela själv fött barn betyder det inte att hon är vuxen. Det sista hon behöver är en sådan här blogg, där okända människor kan hacka på henne. Få din dotter att stänga bloggen, för hennes eget bästa.
   
  Hälsningar en läsare

  2012-12-21 kl 12:48
 • Maria

  Helt ärligt ni som säger att ni följt henne sen långt tillbaka spelar ingen roll vad som hänt för de har hänt både micah och Kevin har varit delaktiga att få fram Kelly så de är bådas ansvar finns massor av saker man kan använda som skydd så det är lika mycket hans ansvar att skydda sig så som hennes men som sagt hänt har hänt

  Det viktigaste är att Kelly har det bra och få ha båda sina föräldrar vid sig sen spelar inte det för roll vad som hänt innan

  Micah hälsa din mamma att hob är en underbar kvinna som finns vid din sida för man har läst många bloggar där det finns tjejer i samma situation och deras föräldrar har fryst ut dom

  Så ni andra skärp er för vill se er säga samma sak om servade hänt eran döttrar för de hade ni inte så tänk er för vad ni säger innan ni kastar ut en massa saker bär ni själva inte vet hur det är att vara i den situationen

  2012-12-21 kl 13:11
 • sara

  Seriöst? vart vill du komma med detta? det verkar som att du bara vill sätta dit Kevin, vilket jag tycker är fel.
  Ta hand om din dotter istället.

  2012-12-21 kl 13:22
 • Lisa

  Gud så glad jag blir när jag läser detta!
  Jag har väntat på detta inlägget länge nu för att människor ska kunna förstå lite bättre.
  Jag har läst Micahs blogg sen strax efter att hon fick veta att hon var gravid och jag är också ung mamma med diverse olika diagnoser och jag har själv en blogg.
  Jag VET att livet inte är lätt, speciellt inte när människor kritiserar en och behandlar en dåligt pga ens livsval. Jag har pratat med Micah både här på bloggen och via mail på facebook för att visa mitt stöd och hjälpa henne.
  Hon är ju trots allt en tonåring och bara det är jobbigt för många, att sen vara mamma, ha diagnoser, en expojkvän som är en IDIOT, varit inne på behandlingshem och varit självdestruktiv är JOBBIGT och väldigt få människor förstår detta och tycker bara att det är hon som har satt sig i skiten.
  Kevin borde absolut ta mer ansvar och försöka förstå vad som är bäst för Kelly ist för att försöka göra livet jobbigare för älskade Micah.
  Jag funderar nästan själv på att anmäla honom för övergrepp på minderårig men jag känner tyvärr till för få detaljer kring det hela.
  Att vara mamma kan vara jobbigt oavsett ålder och när man inte får träffas sitt barn så ofta då blir det värre.
  När ngn myndighet ska bestämma över ens barn… det e fruktansvärt!!
  Jag lider verkligen med både dig och Micah och jag tycker att du som Micahs mamma är helt underbar som orkar med detta!
  Du är verkligen stark som stöttar henne och ni är grymma som försöker få träffa Kelly mer.
  Micah har verkligen växt som person utifrån vad jag har sett i bloggen och jag kan inte i mitt liv förstå varför hon och Kevin inte får ha delad vårdnad!
  Han är ju mindre kapabel att vara pappa än vad Micah är att vara mamma.
  Ni borde överklaga, överklaga och överklaga!!
  Vända er till fler människor som kan hjälpa er, prata med doktorer som kan ge er skriftligt att Micah mår mycket mycket bättre idag och är fullt kapabel att ta hand om sin dotter lika stor del som Kevin gör.

  Ge inte upp!!
   
  All kärlek till er! <3
   

  2012-12-21 kl 14:13
 • Camilla

  Ja precis, det handlar inte om Micha och Kevin och vem som gjorde vad och inte gjorde vad förut. Hur hon blev på smällen eller huruvida Kevin bara sprang ute med kompisar de första tre månaderna osv osv. Det handlar om KELLY och det handlar om henne NU och i FRAMTIDEN. Den som får betala notan för all smutskastning och egoism är Kelly på ett eller annat sätt, get over yourself för guds skull och skärp till er!!! Kul när Kelly blir några år äldre och har kompisar som själva eller vars äldre syskon kan läsa på nätet hur hennes pappa ville analknulla henne efter att hon precis blivt våldtagen och tvingade sig på henne sexuellt vilket till och med hennes mormor skriver. Glöm inte att allt som hamnar på nätet finns där en vääääldigt lång tid oavsett om blogginlägg raderas från bloggen eller att bloggen stängs ner!

  2012-12-21 kl 14:25
 • Lina

  Tycker alla ni kan sluta med smutskastningen istället för det gynnar inte Kelly någonting, det blir snarare tvärtom. Ditt sätt att skriva och det du skriver får mig att förstå lite bättre varför och hur Micah är som hon är för du själv verkar inte vara speciellt ansvarstagande. Förresten så ”avlivar” man inga barn efter att dom födits för det är nämligen olagligt, mord du vet? Den gravida kvinnan får ta tabletter som gör så att barnet dör i magen och strax efter får man alltså föda ut ett dödfött barn, tror ingen läkare eller sköterska förklarat på något annat sätt heller.

  2012-12-21 kl 14:33
 • S

  Hej!
  Jag förstår verkligen frustrationen hos dig som mamma, känslan av att din dotter blir kränkt osv. Jag tänker försvara micha, dels för att hon trots allt skriver lite för mycket på bloggen som faktiskt påverkar vårdnaden av kelly, sitt eget liv och saker och ting som händer och sker runt om. 
  Jag har själv en lillasyster som har försökt med flera självmordsförsök, skurit sig i armarna, stängt in sig själv och legat inne på psykvård flera gånger. Den känslan av att vara närstående till någon som utsätter sig själv för allt detta är fruktansvärt svår. Man vet varken in eller ut eller vad man ska kunna göra för att hjälpa. I ditt fall skriver du inlägg på din dotters blogg och försöker förklara men alla gånger blir det inte helt rätt. Jag tycker att det är toppen av dig att ställa upp för micha och försöka få omvärlden att förstå henne ur en annan person perspektiv, men det gäller då också att skriva det på ett snyggt och smidigt sätt. Jag kan tänka mig den frustrationen du känner men det ger ingen rätt till att hänga ut andra på det sättet. Det hjälper varken dig eller någon annan. Jag tycker du ska fortsätta med att gästblogga men se då över hur du skriver och tänk på hur andra kan se det, oavsett om kevin har gjort fel så måste du förstå hans tankar också. 
  Du och din dotter borde också ta ett snack om att blogg världen är fruktansvärt stor och allt som skrivs kommer synas över hela sverige. Ge inte oss läsare dubbla budskap. Micha måste också lära sig att det finns en viss gräns på vad man kan skriva och inte skriva. Vill hon skriva av sig som hon gör borde hon satsa mer på en privatblogg med lösenord. 
  / S

  2012-12-21 kl 15:27
 • S

  Såg nu att jag missade ett ord: 
  Jag tänker inte försvara micha eller någon annan, så ska det vara menat!

  2012-12-21 kl 15:29
 • my

  så bra inlägg!! <3
  jag kände tårar precis i början av texten
  kramar till dig och din mamma

  2012-12-21 kl 15:48
 • Malin

  Helt plötsligt föll polletten ner! Hur ska Mikaela kunna växa upp och bli en trygg och lycklig människa när hon bor ensam med en mamma som uppenbarligen också har psykiska problem? Det här inlägget är skrivet i precis samma stil som Mikaelas brukar vara. Så antingen är det Mikaela själv som har skrivit det eller så är mamman ännu mer galen, vilket gör hela situationen väldigt, väldigt tragiskt.
  Mikaela, jag vet hur det är att leva med psykisk ohälsa, otrevliga diagnoser och att aldrig kunna tänka och känna ”rätt”. Jag hoppas för din skull att du kommer få gå samma väg som jag, dvs få ordentligt med hjälp från psykvården och att det finns andra personer i ditt liv än din mamma som kan stötta dig. Det går att må bra med sig själv till slut! Och först då är du redo för att vara en mamma också. Lycka till!

  2012-12-21 kl 16:35
 • Amanda Stödberg

  http://nattstad.se/stodberg
  Reagerade på en sak! Micah du och din mamma skriver olika saker på berättelserna om graviditeten!

  2012-12-21 kl 18:11
 • Micha

  Jag säger samma sak som Malin, detta är mikaela som skriver, de ser man på skrivsättet!

  2012-12-21 kl 21:36
 • Sandra

   Är det ens hennes mamma som skriver? Du verkar inte ha så bra koll. Jag har själv varit med om abort efter vecka 20 (pga missbildning som man inte kan leva med) och det går inte alls till på det sättet du påstår. Så sjukt att använda ordet avliva dessutom.

  Så fruktansvärt tragisk situation. Du skulle tagit mer ansvar. Mikaela var DITT ansvar. Hon var ett BARN . Och hon verkade må fruktansvärt dåligt. Var var du under den tiden mamma? Det finns inga ursäkter för sånt här. Tar man mer ansvar som förälder så händer inte sånt här.

  2012-12-22 kl 15:06
 • Denise

  HERRE MIN JÄVLA GUD!!!! skojar med mig?
  hur fan i helvete kan man som mamma/mormor skriva ut dessa saker om sitt barn, tillåtelse eller  inte, även om micah redan berättat detta innan..? jag vet inte. men jag mår illa när jag läser det här. SKÄMS….

  2012-12-22 kl 18:01
 • Micah

  Det är mamma som skrivit ja, och det är såhär hon tycker.
  Ni andra kan sluta också att ifrågesätta det

  2012-12-22 kl 18:42
 • XXXX

  Skäms, skäms. Jag har redan från dag ett reagerat på Micah och hennes beteende. Hon leker vuxen fast hon är ett småbarn både i ålder och mentalt sätt. Och hur kan du som mamma ens tillåta att Micahs forsätter blogga?
  Du borde ha satt stopp på det för länge sen. Att sitta här i offentligheten och skriva det du skriver är rakt upp och ner patetiskt och pinsamt.
  Micah visste mycket väl vad när hon var 14 år vad sex kan leda till. Det vet varenda tonåring. Så skyll inte på Kevin.
  Att sen Kevin gjort mängde med fel och så även Micah så tycker jag att man inte hanterar det på offentliga forum. Och det visar att M inte kommit mycket längre då hon gång på gång forsätter att ta det offentligt, precis som sms konversationen ovan. Och lättklädda bilder. Hon är som sagt 17. Micah måste lära sig  ta ansvar för sitt liv och hitills visar hon inget på det i bloggen. Hon verka inte mognat något och det har hennes destruktiva liv visat som hon så gärna delat med till offentligheten.
  Och hur kan missöde, efter missöde hända denna tjej?
  Mycket spel för gallerian och mycket små patetiska lögner går att läsa i bloggen.
  Jag är själv mamma och jag skulle skämmas och det gör jag för även ditt beteende som mamma.
  Och sluta tro att din dotter är oskyldigt drabbad gång på gång.
  Vill Micah behandlas som vuxen får hon också vara beredd att ställas mot väggen som vuxen .
  Forsätter hon att skriva skit på bloggen får hon vara beredd på att ta mot skit.
  Jag känner verken Kevin eller Micah, att båda gjort fel vet vi men gäller det inte att fokusera på framtiden i stället för att gång på gång älta det gamla.
   
   

  2012-12-22 kl 23:21
 • cattan

  Självklart kan du försvara Varför hon behöll barnet.
  Men det är en helt annan sak att hon försöker ta livet av sig NU, Prostituera sig och skriva ut detta på bloggen!!
   
  Om du nu är en mamma som tar hand om din dotter fortfarande, se till så att hon inte skriver ut sådana saker som gör att folk kritiserar ännu mer!!
   
   
  Pinsamt att det är detta du försvarar, när det är det enda du KAN försvara…

  2012-12-23 kl 11:39
 • Elin

  Vad fruktansvärt skrivet?! Först skuldbelägga Kevin, som trots allt också var ett barn (och vars familj OCH han har tagit ett stort ansvar efter Kelly föddes) Sen försöka tvinga sin dotter till abort. Och sen i nästa mening kalla abort för mord.
  Skyll inte på någon annan för att DU brustit i din roll som förälder. Jag menar du kunde väl kommit på att din dotter var gravid. Du kunde väl pratat om sex och varit ute i god tid med att ge henne p-piller, p-stav etc. Många tonåringar är sexuellt aktiva och genom preventivmedel säger man inte att det är ok med sex, men man är inte heller helt naiv.

  Hoppas VERKLIGEN Kelly inte kommer kunna läsa den här bloggen någongång!

  2013-01-02 kl 09:30
 • S

  Och vad har du för rätt att skriva att abort efter 20 veckan ”definitivt känns som mord”? Räknas vissa som gör det före vecka 28 också som mord eftersom det dels är plus/minus två veckor vid bedömningar när man inte själv vet när man blev gravid, och dels eftersom foster utvecklas olika fort.
  Du kallar alltså andra som varit i liknande sits som micha för mördare? Vill du att de ska få fängelsestraff för mord också? -utgår ifrån att du inte tycker det. Och då ber jag dig slita skriva saker du inte står för fullt ut och som dessutom skadar andra oerhört att läsa!

  2013-02-01 kl 03:34

Kommentera

stats