Svar från frågestunden som pågått under veckan!

Postat 2016-12-12 kl 02:26:31
Hej bloggen! Nu kommer dom efterlängtade svaren från frågestunden, jag vet att jag sa att jag skulle svara igår men efter jag hade fixat hemma och varit och handlat och allt så blev jag så himla trött så jag tänkte att jag bara skulle gå och vila en liten stund men jag sov hela natten. Men huvudsaken är ju iallafall att jag svarar på frågorna, eller hur? En dag försent bara :)
Har delat upp frågorna och svaren i kategorier så det är enklare att läsa här kommer svaren då:
Vilka fördelar upplever du att sin Asperger ger dig?
Svar: En sak som jag tror har med min asperger att göra är att jag helt ofrivilligt kommer ihåg alla låtar jag hör, jag kan höra en reklamlåt eller en låt på radio en gång och efter kan jag varenda ord, inte på en gång, utan det blir så att jag hör en låt och i min hjärna går hela låten på repeat flera gånger och efter det gått en dag kanske efter jag hört låten så kommer jag ihåg den. Sen en annan fördel är att när jag verkligen är intresserad av något så engagerar jag verkligen mig och lägger ned tid på det och sen har jag också lite högre IQ än genomsnittet.
 
Har dina föräldrar alltid levt isär eller skildes de när du var liten?
Svar: Mina föräldrar har inte alltid levt isär, jag bodde med både min mamma och pappa fram tills jag var 10 år, men efter det så bodde jag bara med mamma, haha det kanske var det som knasade till sig i huvudet hos mig xD Men jag tog aldrig mina föräldrars skillsmässa hårt, jag tyckte det inte spelade någon roll och att det var deras ensak ifall dom ville leva ihop. Dom är sams iallafall och ringer varann ganska ofta :)
 
Vad har du för inkomster, studiebidrag/ lån eller jobbar du?
Svar: Jag har aktivitetsersättning och sen är det någon sjukpenning, jag går på en daglig verksamhet istället för att jobba pågrund av mina diagnoser.
 
Vad är det som hjälpt dig bli mindre självdestruktiv? är du mer tillfreds och sams med dig själv nu?
Svar: Jag tror anledningen till att jag blev bättre var för att jag började med mina antidepressiva, det var det enda jag behövde om jag ska vara helt ärlig. Dom felmedicinerade mig i början som gjorde att jag blev sämre, men efter jag kom hem från behandlingshem tog jag bara antidepressiva och det är efter det som jag har blivit bättre, idag är jag helt frisk och är lycklig, det är riktigt skönt :)
 
vad har du gjort under de senaste åren när du inte har bloggat?
Svar: Jag har faktiskt bara tagit en lång paus från all social media för att koncentrera på att må bra och inte falla i en dålig spiral så att jag kunde få träffa min dotter mer. Nu när jag känner att det inte finns någon risk att jag mår dåligt igen så känner jag att jag har ro att blogga ,plugga och gå på min dagliga verksamhet.
 
Vilka diagnoser har du?
Svar: Jag har Asperger, ADD och behandlad depression och ångest.
 
Röker/snusar/dricker du?
Svar: Den enda lasten jag har det är att jag röker. Jag har inte druckit på evigheter, jag slutade dricka för några år sedan, tyckte att man bara hade kul en timme och sedan var det baksmälla, bråk och andra tråkigheter som följer med att dricka. Jag drack senast för ungefär 1 och ett halv år sedan när jag blev bjuden på ett glas vin. Jag är nykterist.
 
Hur tror du att ditt liv sett ut idag om du inte hade bloggat över huvud taget?
Svar: Jag vet att många som jag känner idag skulle jag inte känna, asså oj det går inte ens att tänka hur det skulle se ut då, känns som om det skulle vara någon slags bisarr alternativ verklighet, skulle inte ha samma kompisar samt ovänner som idag vet jag iallafall.
 
Vad är kellys bästa och sämsta egenskaper?
Svar: Ja Kelly är ju min egen dotter, min ögonsten så det är ju såklart att jag tycker att hon är bäst på allt, som alla andra föräldrar känner om sina barn :) Men Kelly är väldigt omtänksam och tänker ofta på andra och bryr sig mycket, det är en jättefin egenskap hos henne, hon vill dela på allt och dela med sig. Men när hon är övertrött så blir hon lätt ledsen eller arg för ingenting, men hon brukar somna så snabbt efter det så det gör inget :)
 
Ångrar du att du nån gång att du valde att blogga om graviditeten och Kelly nu när allt blivit som det blivit?
Svar: Ja jag ångrar att jag lämnat ut så mycket om mig själv, om mina känslor och mitt privatliv, det skulle underlättat en del om jag inte hade gjort det. Jag har svårt för gränser på internet, speciellt förut och då kunde inte jag se felet i det, men idag kan jag det, jag försöker att inte lämna ut mig för mycket, men det är en grej som beror på min asperger. Men att jag bloggade om graviditeten i sig och om Kelly är ingenting som jag ångrar, jag tycker dom inläggen var oskyldiga. Dom inläggen jag ångrar är det jag skrev när jag var arg och ledsen.
 
Var i Norrland bor Kelly?
Svar: Kelly bor i Skellefteå i Norrland
 
När är överklagan på domen bedömd?
Svar: Det är bedömt att hovrätten ska ha en förhandling i febuari pågrund av blandannat överklagan och för att jag vill komma med nya bevisuppgifter, tillexempel har jag fått ett läkarintyg nu som friskförklarar mig.
 
 
Har du tankar om framtiden om hur du och kelly kommer bo och om hon kommer bo med dig mer i framtiden? Kanske börja skolan där du bor?
Svar: Ja min förhoppning är att Kelly kommer och bor hos mig igen då jag anser att jag är den förälder som kan ge Kelly tillgång till båda sina föräldrar och kan tillgodose alla hennes behov. Jag har sökt skola här i Sollentuna som hon egentligen skulle börjat i när jag vann boendet i tingsrätten men sen blev det överklagat, men jag har en skolplats till henne ifall hon kommer och bor hos mig, jag är redo med allt ifall hon skulle komma hem redan idag :)
 
Träffar du nån kille?
Svar: Nej inte i dagsläget (ingen tjej för den delen heller haha ;) ), jag vill fokusera på mina studier nu och att få träffa Kelly mer, så att träffa någon är inte min största prioritering just nu, men om jag hittar någon även fast jag inte har letat så skulle det självklart vara kul att ha sällskap!
 
Hur var din relation till Anders? Var ni i ett förhållande eller endast vänner?
Svar:  Vi är och var endast vänner, vi skojade om det bara för vi ville reta en speciell person som vi känner. Vi har sporadisk kontakt och han är jätterolig att vara med när vi väl träffas, men vi har inte varit ihop.
 
Har för mig att du skulle skriva en ny bok efter den första. Är det något du fortfarande planerar att göra?
 Svar: Ja det är fortfarande något som är på min agenda med saker jag vill göra, men som sagt så har jag den senaste tiden bara fokuserat på mitt mående, men det ska bli väldigt kul att skriva min andra bok sen när jag har tid för det om vägen tillbaka från att ha mått så dåligt som jag gjorde och alla mina hinder på vägen till att må bra igen.
 
Hur hanterar du kritik som du får på bloggen?
Svar: Jag försöker se all kritik som en chans för mig att förbättra mig själv, om kritiken jag fått är konstruktiv. Men om det bara är omogna personer som vill tracka ner på mig så struntar jag i det oftast, men självklart blir jag också lite ledsen när tillexempel någon kommenterar mitt utseende. Men jag har med tiden blivit bättre på att ta emot kritik, när jag började blogga kunde jag gråta efter jag hade fått en elak kommentar, men nu tar jag det bra. Oftast om någon skriver något elakt som inte är konstruktivt så mår den personen som kommenterar väldigt dåligt själv och dom vill bara ha någon att klanka ner på för att själva må bättre.
 
Vad skulle du helst av allt vilja jobba med, om du fick bestämma vad som helst?
Svar: Min absoluta dröm är att bli astrofysiker och sedan när jag jobbar som det vill jag komma på en teori om universum, fysikens lagar eller matematik som kommer vara genombrytande. Det är mitt drömjobb :)
 
Hur går det med studierna? :)
Svar: Det går bra, det kommer ungefär ta dubbelt så långt tid för mig att läsa gymnasiet än vad det brukar ta pågrund av att jag tar det på halvtid och på distans genom vuxenutbildningen. Anledningen att jag har halvtid och på distans är pågrund av mina diagnoser. Men jag tycker det bästa sättet för mig att plugga är själv hemma, jag lär mig mest då.
 
Ja gud, det tog jättelång tid att skriva det här inlägget haha, försökte svara på så många frågor som möjligt! Hoppas att DU fick din fråga besvarad, men ni kan alltid fortsätta ställa frågor till mig så kan jag ha det som "Dagens fråga", kramar! :)
Jag på Behandlingshem 2011
Challizz
Postat 2016-12-12 kl 03:11:31
Blogg: http://challizz.blogg.se/

Lol, jag vill ställa en fråga på kul och se om du vill svara på den. Tycker du att jag är en bra vän och saknar du mig? ^^ För jag saknar dig och alla roliga saker vi har planerat att vi ska göra ihop efter den 18:e!

Anonym
Postat 2016-12-12 kl 10:36:44

Vad bra du skriver! Intressant att läsa dessutom😊 Jag bor också i Skellefteå förresten!

Anonym
Postat 2016-12-12 kl 10:37:20

Hur mycket tjänade du på bloggen förut, när du var storbloggare?

Moa
Postat 2016-12-12 kl 14:54:48

Hur ofta träffar du Kelly i nuläget? Hon har väl bott med Kevin i flera år nu?

Linda
Postat 2016-12-12 kl 18:21:55

Hej Mikaela, jag vill bara säga, att såklart Kelly säger när ni pratar att hon vill vara hos dig. Men kom ihåg. Det betyder på inget sätt att hon inte vill vara hos sin pappa. Hon vet inget annat än att ha sin fasta boplats med honom. Kelly är trygg, hon trivs, har vänner och ett fint nätverk runt sig. Familj betyder inte alltid blodsband. Hon kan inte minnas livet innan, men hon har det fantastiskt gott nu. Såklart älskar hon dig och du henne, och jag tror att sättet du kan visa henne det är att inte riva upp hennes vardag. Finns där för henne. Var lycklig och tacksam över att Kevin har gjort henne trygg och hållt henne utanför dina ups and downs. Kelly har det så bra, han har gett henne allt hon behöver, ramat in vardagen och hon har haft lugn och ro och växer upp i en översiktig, lugn och trygg barndom och omgivning som inget borde få rubba. Låt det fortsätta. Hon kommer att älska dig för att du lät henne vara kvar när hon blir stor nog till at förstå. Du kommer inte att förkora henne för att du låter henne vara kvar hos sin far, tvärtom. Ta ett steg utanför situationen, se det från ett annat perspektiv. Riv inte upp henne. Var en god mamma vid att låta henne vara. Jag har själv varit i samma situation som barn, och är evigt tacksam till den av mina föräldrar som lät mig stanna hos den andra, och har idag som vuxen ett väldigt gott förhållande till bägge, och förstår att jag hade varit trasig om jag hade blivit flyttad. Vill också säga att jag har inget med Kevin att göra, han känner mig inte, men jag ser på håll att allt är så bra att det ska inte behöva ändras på. För Kellys skull. För hennes uppväxt. Kram.

kajsa
Postat 2016-12-12 kl 19:51:36
Blogg: http://nouw.com/kajsabeermann

Mogna svar.. Märkt att du har utvecklats mycket på sistone :)

fortsätt så

Mikaela
Postat 2017-01-06 kl 12:47:00

Hej Mikaela!
Jag har aldrig kommenterat här innan, och om jag ska vara ärlig så har jag heller aldrig riktigt följt dig heller. Jag har nog snarare bara kollat in här då och då genom åren och kollat läget lite.
Nu kände jag dock att jag bara måste säga att jag nu efter att ha läst det här blev alldeles varm i hjärtat. Det känns som om du har hittat dig själv och ett lugn, du låter väldigt klok, och som Kajsa i kommentaren här innan säger, väldigt mogen i dina svar. Det glädjer mig och jag hoppas innerligt att du får fortsätta att må bra, för det förtjänar du!
En stor varm kram från andra sidan Stockholm <3

Svar: Åh Gud vad härligt att höra, blev riktigt glad av din kommentar, kramar! 😇❤️
Micahs -Mikaela Loven

Anonym
Postat 2017-02-24 kl 21:29:57

Jag tycker om din blogg

Anonym
Postat 2017-02-24 kl 21:29:59

Jag tycker om din bloggKommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar